dimecres, 27 de febrer del 2008

Presentació del projecte

Benvolgudes famílies,

darrerament haureu rebut una circular de l'escola en la que informàvem d'un dels projectes que estem realitzant conjuntament l'AMPA i la Direcció de l'Escola Maria Ossó. L'anomenat PROJECTE ARBRE.

Aquest projecte és una nova proposta educativa que ajudarà a treballar temes mediambientals i energètics a l’escola, a la vegada que solucionarà algunes dificultats actuals. Per una banda solucionarà els problemes ambientals provocats per la sorra del pati, i per una altra, la falta actual de punts d’ombra que, en aquests moments, dificulta que els nens puguin jugar molta estona a l’aire lliure sota les altes temperatures que tenim a Sitges.

Per tal de garantir la qualitat i l’aprofitament del “Projecte Arbre”, aquest es planteja com una iniciativa pedagògica en la que els nens, professors i la Direcció de l’escola hi participaran activament. Tots els alumnes, petits i grans, es faran càrrec del manteniment dels horts i del bosc, i aprendran com amb el sol es pot obtenir energia.

Les tasques que s'inclouen dins el projecte són:

Crear una zona de bosc

Als patis d’Educació Infantil i Primària es plantaran, a partir del mes de març, arbres ja fets. Això permetrà gaudir d’ombra natural des del primer dia.

Neteja i treballs de jardineria

Per tal de millorar tot l’entorn dels espais oberts de l’Escola, es duran a terme, a partir del mes de setembre, tasques de neteja i plantació. Abans, aprofitant el període estival, s’hauran fet les obres pendents de l’exterior de l’Escola.

Construcció i plantació de dos horts

La tercera proposta és la creació de dos horts a les zones d’infantil i primària. Per aquesta raó es faran dues intervencions, la preparació i creació dels espais dedicats als horts i la plantació de les hortalisses que es considerin més convenients.

Instal·lació de plaques solars

Amb l'objectiu d'alimentar el rec per degoteig del bosc, horts i jardins, s'instal·larà un sistema de plaques solars que produiran l'energia necessària.

Per poder realitzar totes aquestes tasques, s'ha presentat un pressupost aproximat de 23.000€.

Com a escola publica que som, l’Ajuntament de Sitges s’ha compromès a finançar una part del projecte. També creiem que és important que totes les famílies de l’escola puguem participar en aquest projecte, fent-ho d’aquesta manera més nostre. Per aquest motiu, us demanen la vostra participació, voluntària, comprant PARTICIPACIONS a partir de 10€. Cada família pot
comprar tantes participacions com vulgui.

També ens agradaria que les empreses, entitats o comerços que tinguin un lligam amb l’escola, participin com a col·laboradors del projecte adquirint participacions a partir de 100€. Per testimoniar la seva participació, es posarà un plafó a l’entrada de l’escola amb el logotip de tots els qui participin. Paral·lelament farem un agraïment públic a tots el que col·laborin en el projecte, a través dels mitjans de comunicació locals.

Per fer efectiva la vostra col·laboració, podeu fer l’ingrés a qualsevol oficina de Caixa Catalunya al número de compte:

2013.1524.40.0200208378

Nota per les empreses i/o petits comerços: És important que quan feu el ingrés ens envieu el logotip de la vostra empresa per poder reproduir-ho al plafó i als anuncis de premsa.

Us agraïm per endavant el vostre interès i el vostre compromís per fer que la nostra sigui una escola de qualitat.

Moltes gràcies

L’equip de l’AMPA de l’Escola Maria Ossó

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla una gran idea !!!

Gràcies a l'AMPA i a la Direcció de l'escola per preocupar-se pels nostres fills.

Salutacions.

Pare de un nen de P4 i una nena de 1er.

Carmen Pardos ha dit...

Hola!,
Respecte del projecte, a l'escola hem creat una comissió i hem presentat a la Generalitat el projecte arbre com a projecte mediambiental. Esperem que ens ho concedeixin i tirarem endavant els horts.
Carmen Pardos